Lumea în care trăim

Cuvintele sunt vibraţii ce creează lumea. Numai cuvintele frumoase vor crea o lume frumoasă

 • Categorii

 • Cabinetul meu

 • Principiile zilei de azi

  1. Azi voi lăsa deoparte supărarea
  2. Azi voi lăsa deoparte îngrijorarea
  3. Azi îmi voi număra cât mai multe binecuvântări ale altora, pentru binele făcut de mine lor
  4. Azi voi lucra cinstit
  5. Azi o să fiu bun şi blând cu orice fiinţă

 • Reclame

Despre mine

Numele meu este Radu Albotă.

Pot să-ţi spun că încă de mic am fost animat de un puternic impuls interior de a-i ajuta pe cei din jurul meu, astfel încât, ca adult, am urmat şi absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, în specialitatea medicină generală.

Am profesat o perioadă ca medic de familie dar, deşi făceam ceea ce credeam că vreau, mă simţeam cumva lateral de drumul pe care ar fi trebuit să mă aflu. Uzând de pregătirea profesională dar şi de calităţile mele personale, am vindecat sau doar am ajutat oamenii care au apelat la mine şi cu toate astea, simţeam că nu acesta este tipul de ajutor pe care puteam sau trebuia să-l dau.

Odată cu demararea eforturilor de reformare a sistemului de sănătate, am fost cooptat în echipa care a pus, în judeţul nostru, bazele sistemului de asigurări de sănătate. Am urmat mai multe tipuri şi etape de pregătire în domeniu şi, când am fost probabil îndeajuns de pregătit, am pus bazele şi am condus casa de asigurări de sănătate a judeţului. Mi-am continuat cariera administrativă în cealaltă instituţie coordonatoare din domeniul sănătăţii, direcţia de sănătate publică, instituţie în care am şi acum o funcţie de conducere şi coordonare.

Motivat fiind încă de acel impuls pe care-l simt din copilărie dar şi dezamăgit cumva de neputinţele şi inegalităţile sistemului în care lucram, a urmat o perioadă de căutări şi acumulări diferite. De la schimbarea specialităţii medicale, învăţarea unor tehnici de medicină tradiţională, complementară sau alternativă, şi până la învăţarea unei noi profesii, cea de psihoterapeut. Toate acestea nu au fost altceva decât căutări ale unei noi căi prin care aş fi putea da ceea ce am eu mai bun, oamenilor aflaţi în suferinţă.

In orice fel de suferinţă.

Pentru că, între timp, am realizat că nici cele mai îngrozitoare sau grave răni ale trupului nu se pot compara cu infinit mai dureroasele răni ale sufletului.

Am urmat o formare specializată în psihoterapie integrativă, devenind astfel psihoterapeut, astfel încât, iată-mă aici, gata să pun la dispoziţia ta toate cunoştinţele mele profesionale, toate calităţile mele personale şi întreaga experienţă, din viaţa mea sau din viaţa celor cu care am venit în contact. Şi toate astea cu un singur scop: să-ţi fie bine, să poţi să-ţi creezi şi să-ţi trăieşti viaţa aşa cum ţi-o imaginezi. Să te cunoşti, să te accepţi şi să te iubeşti pe tine însuţi exact aşa cum eşti. Să te schimbi dacă crezi că asta e necesar, sau să rămâi aşa cum eşti, indiferent de nevoile pe care cei din jurul tău, din viaţa ta, le au şi le proiectează asupra ta.

Am învăţat, experimentat şi simţit pe propria-mi piele, ce este, ce semnifică şi ce efecte are gândirea pozitivă. Şi asta mă determină să mă situez din principiu de partea pozitivă a lucrurilor şi să fiu capabil să te învăţ acelaşi lucru.

Reclame

2 răspunsuri to “Despre mine”

 1. doniacris said

  Buna Radu,

  Mi-am permis sa folosesc persoana I pentru ca am marea bucurie sa te descopar de aceeasi parte pozitiva a lucrurilor, dincolo de uzura sociala de zi cu zi. Am, de asemenea, marea bucurie sa descopar calde vibratii printre randurile scrise de tine, intr-un cuvant o surpriza extrem de placuta!
  Pace, lumina si iubire,
  doniacris

 2. chisalita said

  Da, l-am cunoscut pe Dr. RADU ALBOTA…. am SI lucrat impreuna si am inteles, ca este o personalitate in care super inteligenta se combina in mod fericit cu afectiunea. MINUNAT !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: